2016: “Motie van Wanorde”

Toneelvereniging Esmoreit presenteerde in 2016 de voorstelling “Motie van Wanorde“.

Korte inhoud

Rik De Neucker, staatssecretaris van Euro-voorzitter Verhofstadt, dient aanwezig te zijn op een nachtelijk politiek debat in Brussel… Tenminste… Dat heeft hij zijn vrouw wijsgemaakt… In werkelijkheid heeft De Neucker echter een amoureuze date in een hotelsuite in Brussel met Jeanine, één van de secretaresses van PVV-er De Graaf.

Wanneer er, net vóór Rik kan overgegaan tot het bevredigen van zijn seksuele driften, op het balkon een lijk wordt ontdekt, gaan de poppen aan het dansen…

In allerijl wordt de hulp ingeroepen van kabinetschef Jos De Bock om kost wat kost het vel van De Neucker te redden en een oplossing te zoeken voor het lijk én een politiek schandaal te vermijden.

Het constant aan en aflopen van een bezorgde hotelmanager en een overijverige piccolo vergemakkelijken De Bock zijn opdracht niet… Zeker niet wanneer er nog meerdere onverwachte bezoekers komen opdagen.

Motie van wanorde is een komedie van Ray Cooney in 2 bedrijven in een regie van Marnik Bellecoste. Het verhaal dateert van 1994 maar is voor Esmoreit geüpdatet naar de politieke wereld van vandaag en is doorspekt met overspel, intriges en lachsalvo’s…